Yenidoğan Çetesi davasında kritik gelişme... Her şey CİMER başvurusuyla başlamış


18.10.2024 22:38

Yenidoğan Çetesi davasında kritik gelişme... Her şey CİMER başvurusuyla başlamış

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'daki bebek ölümleriyle ilgili 47 şüphelinin gözaltına alındığını, 22'sinin tutuklandığını açıkladı. Soruşturma genişliyor. Ayrıca savcıya yönelik tehditler de soruşturma kapsamında.

Şeker Gayrimenkul

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’daki bebek ölümleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, özel hastanelerin yeni doğan bakım ünitelerindeki ihmaller nedeniyle 47 şüphelinin gözaltına alındığını ve bu şüphelilerden 22'sinin tutuklandığını belirtti. Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ifade etti.

"BEBEK ÖLÜMLERİNE İHMAL VE İNSANİ KOŞULLAR NEDEN OLDU"

Adalet Bakanı Tunç, İstanbul’da bazı özel hastanelerde bebek ölümlerine yol açan koşulların CİMER’e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 21 Mayıs 2023'te başlatılan soruşturma kapsamında ortaya çıktığını vurguladı.

Bakan Tunç, "Yeni doğan bakım ünitelerinin kiralanarak insani ve uygun olmayan koşullar nedeniyle ölümlerin meydana geldiği tespit edilmiştir" dedi.

47 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA, 22 TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında 47 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Tunç, 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlandığını ve 22 tutuklunun yargılama sürecinin devam ettiğini belirtti. Diğer şüphelilerin ise adli kontrol altında olduğu açıklandı.

CUMHURİYET SAVCISINA YÖNELİK TEHDİT

Adalet Bakanı, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı’na yönelik tehditler nedeniyle de ayrı bir soruşturma açıldığını belirterek, bu kapsamda 8 şüpheliden 5’inin tutuklandığını ve 3 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ifade etti. Tunç soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdüğünü belirtti.

Yorum Yaz