Sinemanın zirvesi ‘katil palyaço’nun... İzleyicileri kusturan filmden rekor


14.10.2024 16:01

Sinemanın zirvesi ‘katil palyaço’nun... İzleyicileri kusturan filmden rekor

Terrifier 3, düşük bütçesiyle gişede adeta fırtına estiriyor! Joker: İkili Delilik'i geride bırakan korku filmi, izleyicileri dehşet dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Şeker Gayrimenkul

Terrifier serisinin son halkası Terrifier 3, vizyona girdiği hafta sonu ABD'de yaklaşık 2 bin salonda gösterime girerek korku meraklılarını salonlara çekmeyi başardı. İlk hafta sonunda 16 ila 17 milyon dolar hasılat elde etmesi beklenen film, bu başarısıyla beklentilerin ötesine geçti.

BİR GÜNDE 8,2 MİLYON DOLAR HASILAT

David Howard Thornton'ın canlandırdığı Palyaço Art'ın dehşet saçtığı film, sadece cuma günü 8,2 milyon dolar kazanarak gişede büyük bir başarı elde etti. Cineverse yapım şirketi, filme 5 milyon dolardan az bir bütçe ayırırken, pazarlamaya ise 1 milyon dolardan az yatırım yaptı. Yalnızca podcastler ve Bloody Disgusting gibi korku siteleri üzerinden tanıtım yapılan filmin, perşembe ve cuma günkü gösterimlerinin biletleri kısa sürede tükendi.

KABUS GİBİ GERİ DÖNDÜ

Damien Leone'nin yazıp yönettiği bu korku filmi, Noel arifesinde Miles County'nin sakinlerine korku dolu anlar yaşatan Palyaço Art ve kurbanlarını merkezine alıyor. Terrifier 3, Joker: İkili Delilik'in ikinci hafta sonunda ancak 6,6 ila 6,8 milyon dolar kazanması beklentisini alt üst ederek gişede zafer elde etti.

Terrifier 3, Joker'in aksine düşük bütçesine rağmen elde ettiği başarıyla dikkat çekiyor. Sinema yazarlarının övgüyle bahsettiği bu film, Oscar ödüllü Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'yı buluşturan ve 200 milyon dolarlık bütçeye sahip müzikal filmi geride bırakarak korku türünde farklı bir ivme yakaladı.

JOKER’İ ALT ETTİ

Terrifier 3, sinema listelerinde birinci sıraya yerleşirken, Joker: İkili Delilik gişede ancak 4. sırada kendine yer bulabildi. Film, 4 binin üzerindeki salonda gösterimdeyken hasılatı ilk haftasına göre ? düştü.

EN YAKIN RAKİBİ ANİMASYON: VAHŞİ ROBOT

Korku filmlerine kıyasla farklı bir tema sunan Vahşi Robot, hafta sonunu 13,9 milyon dolarlık hasılatla tamamlayarak Terrifier 3'ün en yakın rakibi oldu. İkinci sıradaki bu animasyon, ıssız adaya düşen ve hayatta kalma mücadelesi veren bir robotun hikayesini konu alıyor.

Yorum Yaz