İsrail, İran'ın füze saldırısına nasıl cevap verecek? İşte senaryolar


03.10.2024 01:03

İsrail, İran'ın füze saldırısına nasıl cevap verecek? İşte senaryolar

İsrail, İran’ın füze saldırısına sert cevap vereceğini duyurdu veriyor! Başbakan Netanyahu, “İran bedelini ağır ödeyecek” dedi. Peki karşı saldırı nasıl olacak?

Şeker Gayrimenkul

İsrail ve İran arasındaki tansiyon yükselmeye devam ederken, Lübnan'daki hedeflere yönelik saldırılar sürüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın "çok büyük bir hata yaptığını" belirtti ve bu hatanın bedelini ağır ödeyeceğini açıkladı. İran’ın füze saldırısına karşı İsrail'in misilleme seçenekleri arasında nükleer tesislerin hedef alınması da var.

NETANYAHU: 'İRAN BEDELİNİ ÖDEYECEK'

İran’ın füze saldırısı sonrası, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları devam ediyor. Başbakan Netanyahu, İran'a yönelik sert açıklamalarda bulunarak, “İran çok büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek” dedi. İsrail aynı zamanda kara saldırısı için Lübnan sınırına daha fazla asker sevk ettiğini duyurdu.

İRAN’A KARŞI MİSİLLEME SEÇENEKLERİ NELER?

İsrail'in İngiltere Büyükelçisi Tzipi Hotovely, BBC'ye verdiği demeçte, “İranlılar, dün yaptıkları saldırının bedelini ödeyecek. İsrail’e saldırmayacak hale gelecekler” ifadelerini kullandı. İsrail’in misilleme olarak İran’ın nükleer tesisleri ve petrol altyapısını hedef alabileceği belirtiliyor.

BÜYÜK BİR BÖLGESEL SAVAŞ MI?

BBC Orta Doğu muhabiri Yolande Knell, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerini hedef alabileceğini belirtti. Knell, bu operasyonun İsrail ordusunun uzun süredir hazırlandığı bir görev olduğunu vurgularken, büyük çaplı bir bölgesel savaş ihtimalinin her zamankinden daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

İSRAİL'İN STRATEJİSİ VE MİSİLLEMESİ

BBC Güvenlik Muhabiri Frank Gardner, İsrail’in İran'a karşı "güçlü bir yanıt" hazırlığında olduğunu belirtti. Gardner, İsrail’in İran'ın balistik füze üslerini, komuta merkezlerini ve yakıt ikmal tesislerini hedef alabileceğini söyledi. Ayrıca İsrail'in, ajan ağını kullanarak İran'daki sorumluları takip edebileceği de ifade ediliyor.

Yorum Yaz