İsrail'in hava savunma sistemi delik deşik! Büyük savaşta ne yapacaklar?


14.10.2024 17:09

İsrail'in hava savunma sistemi delik deşik! Büyük savaşta ne yapacaklar?

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki askeri üsse insansız hava aracı saldırısı düzenlemesi dört askerin ölümüne yol açtı. Bu saldırı İsrail hava savunma sistemlerindeki gediği ortaya çıkarırken, ABD desteğini artırma kararı aldı.

Şeker Gayrimenkul

İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyinde bulunan Binyamina’daki bir askeri üsse insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini ve saldırıda dört askerin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını bildirdi. Bu saldırı, İsrail’de hava savunma sistemlerinde zafiyet olduğu endişesini artırdı. Hizbullah, İsrail'e “saldırı uçağı sürüsü” fırlattığını duyurdu. İsrail ordu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, olayın ardından “Bir insansız hava aracının uyarı yapmadan nasıl sızdığını” araştırdıklarını belirtti.

İsrail ordusu, Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah tarafından düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 58 askerin yaralandığını duyurdu. Yaralılardan 7'sinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, yaralanan askerlerin tamamının hastanelere kaldırıldığı ve ailelerine haber verildiği belirtildi. Saldırı sonrasında bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve araştırmaların devam ettiği aktarıldı.

Son haftalarda İsrail, Hizbullah’a yönelik saldırılarını yoğunlaştırarak Lübnan'ın güneyinde ve başkent çevresinde ağır bombardımanlar gerçekleştirdi. Lübnan hükümeti, son 24 saatte en az 23 kişinin öldüğünü açıkladı. Ancak İsrail'in bu saldırıları, Hizbullah'ın sınır ötesi saldırılarını engelleme hedefinde başarı sağlayamadı.

İsrail’in kuzeyindeki saldırıların ardından ABD, İsrail'e gelişmiş bir füze savunma sistemi ve bunu kullanacak 100 asker göndereceğini duyurdu. ABD'nin bu hamlesi, Washington’un İsrail’e desteğini daha da artırdığı şeklinde yorumlandı.

Washington merkezli Institute for the Study of War, Hizbullah'ın devam eden roket saldırılarının, İsrail’in Lübnan’ı işgaline yönelik kamuoyu desteğini zayıflatmayı amaçladığını belirtti.

BM İLE GERİLİM YÜKSELDİ

İsrail tanklarının güney Lübnan'daki UNIFIL üssüne girerek BM askerlerini tehlikeye atması üzerine BM’den tepki geldi. UNIFIL, bölgede 40 yıldır görev yaparak sınırın silahlardan arındırılmasını sağlıyor.

Yorum Yaz