İsrail'den Lübnan'da bir suikast daha! Hamas liderini vurdular


30.09.2024 12:22

İsrail'den Lübnan'da bir suikast daha! Hamas liderini vurdular

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği hava saldırısında Hamas lideri Fetih Şerif Ebu El-Emin vuruldu.

Şeker Gayrimenkul

Hamas, Lübnan'daki lideri Fetih Şerif Ebu El-Emin'in, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Tire kenti yakınlarındaki El-Bass mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında şehit edildiğini açıkladı.

Hamas’ın yaptığı açıklamada, "Lübnan'daki Hamas lideri ve hareketin yurt dışı liderliğinin bir üyesi olan Fetih Şerif Ebu El-Emin, güney Lübnan'daki El-Bass kampındaki evine düzenlenen hava saldırısında öldürüldü," ifadelerine yer verildi. El-Emin'in eşi, oğlu ve gelininin de saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi.

Hamas'ın Lübnan lideri olan Fetih Şerif Ebu El-Emin'in öldürülmesi, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a yönelik suikastinin ardından geldi. Hamas, "Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi, direnişi daha da güçlendirecek" açıklamasını yaptı. İsrail savaş uçakları, cuma akşamı Lübnan'da Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen bölgelerdeki birçok hedefe saldırı düzenledi. Bu saldırılar, İsrail’in son dönemdeki en ağır bombardımanı olarak değerlendiriliyor.

Hizbullah, Hamas militanlarının 7 Ekim'deki saldırısının ardından İsrail'in kuzeyine roket, füze ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlemeye başladı. İsrail ise bu saldırılara geniş çaplı hava saldırılarıyla karşılık verdi. Çatışmalarda İsrail'de onlarca kişi hayatını kaybederken, Lübnan'da 1.500'den fazla ölüm yaşandı. İsrail-Lübnan sınırındaki on binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

ATEŞKES MÜZAKERELERİ TIKANDI

Hizbullah, Gazze’de bir ateşkes olursa saldırıların duracağını taahhüt etti; ancak ABD, Katar ve Mısır’ın yürüttüğü müzakereler defalarca tıkandı. Hizbullah, Filistinliler adına somut kazanımlar elde edilmeden füze atışlarını durdurmanın, İsrail baskısına boyun eğmek anlamına geleceğini belirtiyor.

Hizbullah’a göre, komutanlarının kaybı, elde bir başarı olmadan yapılan bir ateşkesle "boşuna" gerçekleşmiş olacak.

Yorum Yaz