İletişim cihazlarının patlaması İran’a ders oldu... Sızma korkusu


23.09.2024 16:44

İletişim cihazlarının patlaması İran’a ders oldu... Sızma korkusu

Hizbullah’ın iletişim cihazları hedef alındı! İran, tüm üyelerine iletişim yasağı getirdi. İsrail’in saldırıların arkasında olduğu iddiaları endişeleri artırıyor.

Şeker Gayrimenkul

İran’ın Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), Hizbullah'ın Lübnan’daki iletişim cihazlarına yapılan saldırılar sonrası tüm üyelerine iletişim cihazlarını kullanmayı bırakmaları talimatı verdi. Bu karar, patlamaların ardından alınan geniş güvenlik önlemlerinin bir parçası.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

İranlı güvenlik yetkililerine göre, İsrail ajanlarının sızma ihtimaline karşı geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. DMO'nun orta ve üst düzey üyeleri mercek altına alındı. Güvenlik yetkilisi, "İran'daki ve yurtdışındaki banka hesapları, ailelerin seyahat geçmişleri dahil her şey inceleniyor" dedi.

ÇAĞRI CİHAZLARI VE TELSİZLER PATLATILDI

Geçtiğimiz hafta koordineli olarak düzenlenen saldırılarda, Lübnan’da Hizbullah’a ait çağrı cihazları ve telsizler patlatıldı. Salı günü gerçekleşen ilk saldırıda binlerce çağrı cihazı hedef alındı, ertesi gün ise yüzlerce telsiz patladı. Bu saldırılarda 39 kişi yaşamını yitirdi, 3 binden fazla kişi yaralandı.

İRAN’IN İSRAİL ENDİŞESİ

İranlı yetkililer, saldırılardan İsrail'i sorumlu tutuyor. Hizbullah da bu saldırıların arkasında İsrail’in olduğunu belirtti, ancak İsrail ne saldırıyı kabul etti ne de yalanladı.

DMO YENİ ÖNLEMLERİ HAYATA GEÇİRİYOR

İran Devrim Muhafızları Ordusu, saldırılar sonrası tüm iletişim araçlarını inceliyor ve cihazların çoğunun Çin ve Rusya’dan ithal edildiği açıklandı. İran yetkilileri, özellikle nükleer ve füze tesislerinin korunmasına dikkat çekti. "Geçtiğimiz yıldan beri güvenlik önlemlerini büyük ölçüde artırdık" ifadesi kullanıldı.

Yorum Yaz