Hizbullah İsrail'de stratejik üssü vurdu! İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi öldü mü?


14.10.2024 01:59

Hizbullah İsrail'de stratejik üssü vurdu! İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi öldü mü?

İsrail'de Demir Kubbe'nin çaresiz kaldığı İHA saldırısında, 60'tan fazla asker yaralandı. Hizbullah'ın misillemesi İsrail'de şoka neden oldu. İsrail, Genelkurmay Başkanı'nın ölümüyle ilgili iddialar üzerine işgal ülkesinde yayın yasağı getirildi.

Şeker Gayrimenkul

Haaretz’in haberine göre, Lübnan’dan ateşlenen kamikaze tipi İHA, İsrail'in Binyamina bölgesine çarptı. Savunma sistemlerinin İHA’yı tespit edememesi ise tartışma yarattı. Hizbullah, bu saldırıyı "22 kişinin şehit edildiği" saldırıya misilleme olarak üstlendi.

DEMİR KUBBE ÇARESİZ KALDI

İsrail ordusunun savunma sistemi Demir Kubbe, Lübnan’dan geldiği iddia edilen İHA saldırısını engelleyemedi. Uyarı sistemlerinin çalışmadığı ve alarm çalmadığı kaydedildi. İsrail'de güvenlik açıkları tartışma konusu oldu.

60’TAN FAZLA YARALI VAR

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, sağlık ekiplerinin 4’ü kritik olmak üzere toplam 67 yaralıya müdahale ettiğini açıkladı. Yaralıların durumu yakından takip ediliyor.

İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI ÖLDÜ MÜ?

Arap medyasına göre, saldırıda İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin hayatını kaybettiği iddia edildi. İsrail yetkilileri bu iddiaları doğrulamadı.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA HELİKOPTER VE AMBULANS SEVK EDİLDİ

Sosyal medyada, olay bölgesine çok sayıda ambulans ve helikopterin sevk edildiğine dair görüntüler paylaşıldı. İsrail halkı olayın şokunu yaşarken, sosyal medyada bölge halkı endişeli.

İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA

İsrail Ulusal Acil Servisi Magen David Adom, 4 yaralının durumunun kritik olduğunu, diğer yaralıların ise durumlarının ciddi ve orta seviyede olduğunu belirtti.

HİZBULLAH’TAN UYARI GELMİŞTİ

Hizbullah, Gazze’deki direnişle dayanışmak ve Lübnan’ın savunmasını sağlamak adına saldırıyı üstlendi. Hizbullah, bu saldırıyı Beyrut'taki saldırıya karşı bir yanıt olarak gerçekleştirdiğini belirtti. İsrail'in perşembe günü düzenlediği saldırıda 22 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine bu misilleme yapıldığı açıklandı.

Hizbullah, İsrailli yerleşimcileri İsrail’in kuzeyindeki askeri üslerden uzak durmaları konusunda uyarmıştı. Uyarıların ardından Binyamina'da yaşanan saldırı, bu açıklamaları doğrular nitelikte oldu.

MEDYAYA SANSÜR

İsrail hükümeti, olayın ardından yayın yasağı koydu. Genelkurmay Başkanı Halevi'nin öldüğüne dair iddiaların ardından alınan bu karar, İsrail'deki bilgi akışını sınırlamış durumda.

Yorum Yaz