Dolandırılmadan tatile çıkma rehberi... İşte 8 altın kural


24.07.2024 22:16

Dolandırılmadan tatile çıkma rehberi... İşte 8 altın kural

Ticaret Bakanlığı, tatil yaparken acentelere ve sahte sitelere karşı korunma rehberi yayınladı. Rehbere göre, tatil öncesinde işletmelerin resmi kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmeli ve gerektiğinde rezervasyon iptal edilebilmeli. Sektör temsilcileri de sosyal medya dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulunarak tatil rezervasyonunda sekiz kurala dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Şeker Gayrimenkul

Tatil rezervasyonu yaparken takip ederek güvende olabileceğiniz kurallar: 

Doğruluğunu Kontrol Edin: Sosyal medya veya e-posta yoluyla gelen tatil tekliflerindeki tesis resimleri ve kurumsal işaretlerin gerçekliğini sorgulayın.

Kayıt Durumunu Araştırın: Tatil acentası veya tesisin kamu kurumlarına kayıtlı olup olmadığını www.kulturturizm.gov.tr veya www.tursab.org.tr adreslerinden kontrol edin.

Güvenli Rezervasyon İçin İnternet Sitelerini Tercih Edin: Mesafeli olarak yapılan rezervasyonlarda işletmenin internet sitesindeki adres, unvan ve iletişim bilgilerini ve ETBİS kaydını kontrol edin.

Fesih Haklarınızı Bilin: Paket tur sözleşmelerinde, turun başlangıç tarihine uzun bir süre kala rezervasyonunuzu iptal etme hakkına sahipsiniz.

İade Haklarınızı Kullanın: Paket turun başlamasından en az 30 gün önce yazılı olarak fesih bildirimi yaparak ödenmesi gereken bedelin tamamını iade alma hakkınız bulunuyor.

Kesinti Durumunu Göz Önünde Bulundurun: Fesih bildirimi 30 günden az süre kala yapılırsa belirli kesintiler olabilir.

Tazminat Talep Etme Hakkınızı Kullanın: Paket tur düzenleyicisi sözleşmeyi ifa edemezse tüketici zararlarını tazminat talebiyle karşılayabilir.

Uyuşmazlık Çözüm Yollarını Bilin: 6502 sayılı Kanun kapsamında, tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleri uyuşmazlık çözümünde yetkilidir.

Yorum Yaz