DEM'den Bahçeli'ye zeytin dalı: Uzatılan eli itmeyeceğiz... Yine Öcalan'ı işaret ettiler


18.10.2024 21:55

DEM'den Bahçeli'ye zeytin dalı: Uzatılan eli itmeyeceğiz... Yine Öcalan'ı işaret ettiler

Demirtaş ve Yüksekdağ ziyaretlerinin ardından, gazetecilerle bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkanları, "Uzatılan eli itmeyeceğiz" dedi.

Şeker Gayrimenkul

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, gazetecilerle yaptıkları buluşmada sürece dair önemli açıklamalarda bulundu. Hatimoğulları ve Bakırhan, hükümetle henüz bir temasın olmadığını belirtirken, sürecin nereye evrileceğini bilmediklerini vurguladı.

“BARIŞ TOPLUMSALLAŞMALI”

Tuncer Bakırhan, hükümetle henüz bir görüşmenin yapılmadığını belirterek, "Şimdi olan bir süreç mi değil mi, onu da bilmiyoruz. Bu işi başlatanlarla bir temas olmadı, resmi de gayrı resmi de olmadı. Yazılan çizilenleri hayretle izliyoruz" dedi. AK Parti ve MHP'nin sürece yaklaşımının belirleyici olduğunu söyleyen Tülay Hatimoğulları ise "Eğer barış isteniyorsa bir yol temizliği gerekir" ifadelerini kullandı.

HATİMOĞULLARI'NDAN AÇIKLAMALAR: “İMRALI TECRİDİ KALKMALI”

Hatimoğulları, sürecin toplumsallaşması için sahada olmaya devam edeceklerini belirterek, "Yol temizliği, İmralı tecridinin kalkması, AİHM kararlarının uygulanması ve cezaevlerinin rahatlatılmasıyla olur" diye konuştu. Ayrıca, herhangi bir müzakerenin durması halinde mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

"KANDIRILMA" ELEŞTİRİSİNE YANIT: ÖZELEŞTİRİ YAPTIK

Tuncer Bakırhan, DEM Parti'nin geçmiş süreçlerde kandırıldığına yönelik eleştirilere ise şu cevabı verdi: "Geçmişte yaşananları biliyoruz, hatalarımız için özeleştiri yaptık. Ancak mücadelemiz sürüyor ve biz yine buradayız."

MUHATAP KİM?

Bakırhan, "Çatışan taraflar devlet ve PKK/Öcalan’dır. Silahı bırakacak olan biz değiliz, bunu sağlayabilecek tek kişi Öcalan’dır" diyerek, kendilerinin barış sürecine demokrasi güçleri olarak katkı sunacaklarını belirtti. PKK’ye talimat verecek bir konumda olmadıklarını, bu sorumluluğun kendilerine ait olmadığını söyledi.

ÖZGÜR ÖZEL’E TEŞEKKÜR

Tuncer Bakırhan, Sırrı Süreyya Önder’in Devlet Bahçeli’ye teşekkür ettiğini hatırlatarak, "Ben de sizin aracılığınızla Özgür Özel’e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Bu konudaki açıklamalarının önemli olduğunu vurguladı.

UMUTLU OLUP OLMADIKLARI SORULDU

Eş genel başkanlar, umutlu olup olmadıklarıyla ilgili soruya "Eğer bir süreç olursa, bizim misyonumuz görüşmek ve barışa bir yol bulmaktır" diyerek cevap verdi. Barış girişimlerine peşinen karşı çıkmayacaklarını, ülke ve halkların yararına olan her şeyde var olacaklarını belirttiler.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'IN MESAJLARI

Tülay Hatimoğulları, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın barış süreciyle ilgili mesajlarını da basın toplantısında aktardı. Hatimoğulları, "Demirtaş, tecridin kaldırılmasını ilk refleks olarak istiyor" dedi. Demirtaş ayrıca, Erdoğan’ın Kobanê davası nedeniyle özeleştiri yapılması talebine "Özeleştiri vermesi gereken, suç işleyenlerdir" cevabını verdi.

Yorum Yaz