DEM'den Bahçeli'ye Öcalan cevabı: Kapıları açın!


16.10.2024 00:48

DEM'den Bahçeli'ye Öcalan cevabı: Kapıları açın!

Tuncer Bakırhan, Bahçeli'nin Öcalan'a yönelik çağrısına cevap verdi: "Tecridi kaldırın, Öcalan’ın ne dediğini öğrenelim."

Şeker Gayrimenkul

DEM Parti Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrıya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakırhan, "Sayın Öcalan’ın ne diyeceğini biz de merak ediyoruz, kapıları açın, tecridi kaldırın, hep beraber öğrenelim" diyerek Bahçeli'ye cevap verdi.

"HERKES DİLİNE VE ÜSLUBUNA DİKKAT ETMELİ"

Bakırhan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamalarına da sert tepki gösterdi:

“Sayın Bahçeli'nin konuşmasını izledim. Biz de Sayın Öcalan’ın ne diyeceğini merak ediyoruz. Tecriti kaldırın, biz de duyalım. Ama siz bizimle ‘mekânın sahibi’ diliyle konuşamazsınız; bu ülkenin sahibi bizleriz. Herkes diline, üslubuna dikkat etmelidir.”

"DEM PARTİ LOTUS ÇİÇEĞİDİR"

DEM Parti'nin Türkiye için bir çözüm önerisi sunduğunu ifade eden Bakırhan, partisinin duruşunu şu sözlerle özetledi:

“DEM Parti bir Türkiye partisidir ve mazlum halkların yanındadır. Bizim yolumuz demokratik bir cumhuriyet yoludur. DEM Parti, lotus çiçeği gibi temiz ve saftır. Türkiye’de siyaset yapanlar bu toplumu düşünseydi, toplumsal çürüme yaşanmazdı. Emekliler açlıkla mücadele ediyor, çeteler Türkiye’yi sarmış durumda. Bu ülke bizim, biz bu ülkenin asil sahipleriyiz.”

SAVUNMA SANAYİİ FONU ELEŞTİRİSİ

Bakırhan, Savunma Sanayii Fonu ile ilgili de hükümete yönelik eleştirilerde bulundu:

“Türkiye sefalet içinde, iktidar ise ihale vurgunu peşinde. Kredi kartı limitinden vergi alarak çelik kubbe kuracaklarmış. Ülkenin durumu bu kadar vahimken, hükümet emekçiden vergi alarak kendini kurtarmaya çalışıyor. Bu durumun daha fazla sürmemesi için muhalefetin harekete geçmesi şart.”

"EY TÜRKLER, EY KÜRTLER, DEĞİŞİMİ ZORLAYALIM"

Bakırhan, Türkiye’nin tüm kesimlerine çağrıda bulunarak birlik mesajı verdi:

“Hepimize görev düşüyor. Türkler, Kürtler, Sünniler, Aleviler, muhafazakârlar, bu düzeni değiştirmek için harekete geçmeliyiz. İnanan kardeşlerime sesleniyorum: Adalet ve değişim için sesinizi yükseltin. Bu ülkenin değişmesi için büyük bir sorumluluk üstlenmeliyiz.”

CHP'YE ÇAĞRI: "KÜRT MESELESİNDE ÇÖZÜMÜ SAVUNUN"

CHP’ye yönelik de eleştirilerini sıralayan Bakırhan, partinin Kürt meselesindeki rolünün önemine dikkat çekti:

“Ana muhalefet partisinin Kürt meselesinde çözüm sürecini savunması gerekiyor. CHP’nin çözüm sürecinin yanında yer alması, hem ülkemiz hem de geleceğimiz için büyük önem taşıyor. Bu meselede CHP’nin tarihsel bir rol üstlenmesi şart.”

Yorum Yaz