Bakanlık için banko dört isim! Kulislerde hareketlilik sürüyor


16.10.2024 00:53

Bakanlık için banko dört isim! Kulislerde hareketlilik sürüyor

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası Kabine değişikliği üzerine yapılan tahminleri değerlendirdi. Selvi, "Bu iş bakan toto ile değil Erdoğan’ın tercihi ile oluyor" diyerek kulislerdeki listelere şüpheyle yaklaştı.

Şeker Gayrimenkul

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine’de değişiklik olabileceği yönündeki açıklamaları, siyasi kulislerde hareketliliğe yol açtı. Gazeteci Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında, muhtemel Kabine değişikliklerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Selvi, “Bakan olması beklenen isimlerin arayanı soranı çoğaldı” ifadeleriyle sürecin ne denli yoğun geçtiğine dikkat çekti.

KABİNE’YE GİRECEKLER LİSTESİ DOLAŞIYOR

Selvi, dünden itibaren siyasi kulislerde Kabine listelerinin dolaşmaya başladığını belirtti. "Şimdilik üç ayrı liste var" diyerek, her bir listenin farklı isimler içerdiğini vurguladı. Bazı listelerde tek bir kadın bakan bile yer almazken, kimilerinin ise Erdoğan haricinde sadece birkaç isme yer verdiğini belirten Selvi, “Kabine’nin yüzde 80’ini değiştirmişler” diyerek, yapılan tahminlerin büyüklüğünü ortaya koydu.

BANKO İSİMLER BELİRLENDİ

Selvi, tüm listelerde ortak dört ismin öne çıktığını söyledi: Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum. Bu isimlerin yanı sıra bazı listelerde Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanı gibi önemli görevler için adayların da yer aldığını ifade etti. Selvi, "Harcamak istedikleri bürokratların adlarını listeye yazanlar yok değil" diyerek, sürecin arka planındaki hesapları gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında kimsenin Kabine’nin yeni üyelerini bilmediğine vurgu yapan Selvi, “Bu iş bakan toto ile değil Erdoğan’ın tercihi ile oluyor” diyerek kulislerde dolaşan listelerin güvenilirliğine şüpheyle yaklaştı. Selvi, Erdoğan’ın genellikle köklü değişikliklerden kaçındığını ve aksayan isimleri değiştirmekle yetindiğini belirtti.

Yorum Yaz