Ağrı Dağı'nda facia: Temmuz ayında donarak öldüler


23.07.2024 21:17

Ağrı Dağı'nda facia: Temmuz ayında donarak öldüler

Ağrı Dağı'nda tipide kaybolan dağcılar Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dağlı'nın cansız bedenine ulaşıldı.

Şeker Gayrimenkul

Ağrı Dağı'nda Temmuz ayında donarak ölüm faciası…  Gerçekleştirdikleri zirve tırmanışını tamamlayan bir grup dağcı, 20 Temmuz'da dönüş için harekete geçmişti. Fakat şiddetli kar yağışıyla birlikte sıcaklık eksi 30 dereceye kadar düştü. Görüş mesafesi sıfıra indi. 4 bin 600 metrelik yükseltide Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgı'nın grupta olmadığı fark edildi. 5 ve 6’şarlı gruplar şeklinde gerçekleştirilen tırmanış sırasında ikilinin fırtına nedeniyle yönlerini şaşırdığı ve kayboldukları anlaşıldı. AFAD, UMKE ve yerel rehberlerin 2 gündür yaptığı aramalardan acı haber geldi.

Ağrı Dağı'nın 'buzul platosu' olarak bilinen kuzey tarafına geçen yerli rehberler, Gökbulak ve Dağlı’nın donmuş halde cansız bedenine ulaştı.

Dağcılardan bir tanesinin ise ayağının kırıldığı öğrenildi.

ARKADAŞINA KONUM ATMIŞ... 'DONMAK ÜZEREYİZ!'

Tırmanış sırasında rahatsızlandığı için yarı yolda dağdan inen Erkan Akbalık, sosyal medya hesabından kahreden şu bilgiyi paylaştı:

"7 güzel insan ile birlikte heyecanlı ve neşeli olarak başladığımız Ağrı Dağı tırmanışımız bir felaket ile sonuçlandı. 3200 Metrede rahatsızlanmam sonucu aldığım karar ve arkadaşların telkini ile tırmanışa devam etmedim. 6 Dostu 4300 metreye yolcu edip Doğubayazıt'a döndüm. 4200 Metrede ve ara ara görüşmelerimiz devam etti. Zirve tırmanışı esnasında eşine ender rastlanan meteorolojik durum sonucu zirve bölgesinde yaşanan karmaşa sonucu, Muhammed Halim Dağlı ve Dilek Gökbulak arkadaşlarımız kayboldu. Halim beni saat 11.39 da arayıp kaybolduklarını ve donmak üzere olduğunu söyleyip yardım istedi. Ondan önce ilgili yerler bilgilendirilmişti. Bir müddet sonra konum attı. Bir daha haber alamadık. Maalesef bugün rehber arkadaşlarımız cansız bedenlerine ulaştılar. Çok güzel iki insanı kaybettik. Mekânları cennet olsun. Geride kalan sevenlerine sabir diliyorum. Yine grubumuzdan Yusuf dostumuzun ayağı kırıldı ona da acil sifalar diliyorum. Arama kurtarma faaliyetleri yetersiz olup sadece yerel rehberlerin çabası vardı. Konu ile ilgili kurumların, başka canları kaybetmemiz için, eksikliklerini görüp gidermelerini ihmali olanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını ümit ediyorum.."

Yorum Yaz